Handgemaakte items, duurzame keuzes en een verlangen naar de natuur staan centraal als belangrijke trends dit jaar. Hier zijn 5 interieurtrends.

Tip 1: Natuur in Huis

De natuur blijft een enorme inspiratiebron voor interieurontwerpen in 2024. Natuurlijke kleuren zoals groen, terracotta en bruin zijn in trek, evenals het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen en houtsoorten. Het brengen van de natuur in huis zorgt voor een kalmerende en gebalanceerde sfeer. Het is fascinerend om te zien hoe deze trend aansluit bij onze behoefte aan een ontspannen omgeving.

Tip 2: Ronde en Organische Vormen

Afgeronde hoeken in banken en tafels zijn al een tijdje populair, en deze trend zet zich voort in 2024. Wat nog opmerkelijker is, is dat deze trend zich nu uitbreidt naar keukens en kasten! In plaats van traditionele rechte hoeken zien we steeds vaker ronde en organische vormen. Dit geeft een zachtere uitstraling aan je interieur. Het is geweldig om te zien hoe design steeds creatiever wordt!

Tip 3: Made with love

Stap in de wereld van ambachtelijke details en handgemaakte meubels, want in 2024 is deze trend hotter dan ooit! We willen niet alleen weten hoe en waarvan een product gemaakt is, maar we omarmen ook de schoonheid van imperfectie. Accessoires met een geboetseerde uitstraling, meubels met zichtbare houttextuur en muurverf met prachtige structuren zijn helemaal in. 

Tip 4: Liefde voor Duurzaamheid 

Duurzaam wonen is al een tijdje een belangrijke trend en blijft in 2024 standhouden. Mensen zoeken manieren om hun huis te verduurzamen, vooral na een jaar waarin de energieprijzen de pan uit rezen. Zonnepanelen en warmtepompen zijn bekende voorbeelden van duurzame oplossingen. Maar duurzaam wonen gaat verder dan alleen de portemonnee. We worden ons steeds meer bewust van materialen die het milieu minder belasten. Het is geweldig om te zien hoe deze bewustwording groeit en hoe we steeds meer belang hechten aan duurzame materialen in ons interieur.

Tip 5: Do it Yourself! 

Kringlopen, upcyclen en recyclen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar bieden ook geweldige mogelijkheden om een persoonlijke touch aan je interieur toe te voegen. Door bijvoorbeeld een tafelblad te betegelen, een oude kast te schilderen of een stoel opnieuw te stofferen, geef je meubels een geheel nieuwe uitstraling. En als je uitgekeken bent op je keuken, kun je met een tegelwand een compleet nieuwe look creëren. Het is geweldig om te zien hoe je door zelf aan de slag te gaan, verbluffende resultaten kunt behalen. Waar wacht je nog op? Haal die handen uit de mouwen en geef je interieur een persoonlijke touch!