Of je nu een huis koopt of verkoopt, renovatieplicht is een cruciale factor die niet over het hoofd mag worden gezien. Het Energiedecreet legt vastgoedprofessionals de verplichting op om potentiële kopers te informeren over de renovatieplicht van het pand waarin ze geïnteresseerd zijn, zowel voor residentiële als niet-residentiële gebouwen.

De informatieplicht, opgelegd door het Energiedecreet, vereist specifieke vermeldingen over de renovatieplicht in zowel onderhandse verkoopovereenkomsten als authentieke akten. Dit betekent dat kopers heldere en gedetailleerde informatie moeten ontvangen over de renovatienoden van het vastgoed voordat de deal wordt gesloten.

Echter, het belang van deze informatie gaat verder dan de contracten alleen. Het reikt tot aan de publiciteit rondom het vastgoed. Het is een vaak over het hoofd gezien aspect dat echter van groot belang is. Potentiële kopers moeten in de publiciteit worden geïnformeerd over eventuele renovatieverplichtingen die aan de woning zijn verbonden.

Het is essentieel voor vastgoedprofessionals en verkopers om deze informatie op te nemen in hun advertenties en marketingmaterialen. Het niet vermelden van de renovatieplicht kan niet alleen leiden tot juridische complicaties, maar het kan ook het vertrouwen van potentiële kopers schaden.

Een slecht EPC label, wat nu?

Heeft jouw eigendom een EPC label dat lager scoort dan een C-label? Dan kan je de waarde van je huis een heel stuk opwaarderen door de energiescore te verlagen.

Ben je niet zeker over de kosten die hier aan verbonden zijn of welke werken je precies kan doen om een goed EPC label te krijgen, dan kunnen wij voor jouw woning een verslag maken en concrete werkzaamheden en budgetten meegeven hoe je jouw EPC label naar omhoog kan halen.

Contacteer ons om jouw eigendom aan de meest interessante prijs te verkopen!