Je wil een advertentietekst schrijven voor je woning die écht de aandacht trekt, maar hoe begin je hieraan? Wij geven je onder de foto 5 praktische tips voor een advertentietekst die jouw woning in het beste daglicht zet.

Hoe schrijf je een advertentietekst
  1. De openingszin

Begin de advertentie met een pakkende eerste zin die meteen de aandacht trekt en triggert om de advertentie verder te lezen.

Je kan bijvoorbeeld gaan voor: “Welkom in jouw droomhuis!” of “Stap binnen in jouw nieuwe thuis.”

  1. Omschrijving van de woning

Beschrijf in de advertentie duidelijk de belangrijkste kenmerken van je woning zoals het aantal slaapkamers, badkamers, de grootte van de grond en de bewoonbare oppervlakte.

Zijn er sterke punten van het huis zoals een mooie tuin, een modern interieur of een prachtig uitzicht? Vermeld ze zeker in je advertentie.

  1. Wees positief

Wanneer je positieve reacties wil uitlokken, gebruik je best ook positieve bijvoeglijke naamwoorden zoals “prachtig”, “ruim”, “luxueus”.

Probeer de verbeelding van de lezer te prikkelen door jouw tuin te omschrijven als een “uitgestrekte achtertuin” in plaats van gewoon een grote tuin. Beschrijf de open haard in de woonkamer als een “gezellige open haard”.

De lezer van je advertentie gaat zich meteen thuis wanen in jouw woning.

  1. Vermeld extra’s

Heeft jouw woning een zwembad of sauna? Vermeld dat dan zeker in de advertentietekst. Alle extra voordelen van jouw woning kunnen de potentiële koper overtuigen om een afspraak te maken om jouw huis te bezichtigen.

Benadruk dus alle voordelen in en rond het huis, zoals ook de locatie, de buurt, de voorzieningen en de nabijheid van winkels, scholen en openbaar vervoer.

  1. De call-to-action

Sluit jouw advertentietekst af met een sterke call-to-action, bijvoorbeeld: “Maak vandaag nog een afspraak om dit prachtige huis te bekijken” of  “Aarzel niet en neem contact met ons op om jouw nieuwe thuis te bezoeken!”.

Zorg er steeds voor dat je advertentietekst kort en bondig is en gebruik ook mooie foto’s van je huis om je advertentie nog aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Lees zeker ook onze andere blogposts om tips te vinden voor een geslaagde fotoshoot van jouw woning.