Één ding is zeker: we kopen met ogen, of het nu gaat over een nieuw kledingstuk of een pand. Wat we kopen moet passen bij hun stijl en plannen!

Onderzoek wijst uit dat kandidaat-kopers van jouw pand binnen de eerste 90 seconden van hun bezoek beslissen of ze interesse hebben in een pand of niet.

Dankzij een vastgoedstyling wanneer je je pand te koop aanbiedt, zorg je dat je pand er aantrekkelijk uitziet voor een geslaagde eerste indruk en verhoog jij je verkoopkansen maar liefst 4 tot 6 keer!

Vastgoedstyling is dus zeker iets om mee te nemen in jouw verkoopproces.

Maar wat is vastgoedstyling precies?

Vastgoedstyling betekent je woning qua inrichting voorbereiden op verkoop. Je maakt met een styling het pand aantrekkelijk voor een zo groot mogelijk publiek. Dat kan door storende elementen weg te nemen en te focussen op de positieve en sterke punten van je pand.

Het stylen van vastgoed is al sinds de jaren ’70 een vast begrip in de Verenigde Staten en komt nu ook overgewaaid naar België.

Waarom vastgoedstylen?

Vastgoedstylen heeft bewezen resultaten. Huizen en appartementen die gestyled zijn, worden niet alleen sneller verkocht, ze kennen ook een meerwaarde van 10 tot maar liefst 30%.

Maar hoe komt het precies dat zo een styling zo een grote impact heeft?

Een onderzoek van The National Association of Realtors wijst uit dat ingerichte woningen allereerst meer aandacht trekken en de zoekertjes meer bekeken worden.

De potentiële kopers van jouw pand hebben ook geen of weinig ruimtelijk inzicht. Een lege ruimte oogt niet alleen kleiner en voelt kaler, maar liefst 85% kan deze ruimtes ook moeilijk inschatten zonder meubels. 77% geeft aan hun nieuwe thuis makkelijker te kunnen visualiseren wanneer het pand ingericht is. Omdat het pand werd ingericht kunnen ze inschatten of de kamers ruim genoeg zijn voor hun meubels.

Wanneer begin ik best met stylen?

Het ideale moment voor een styling is vóór de woning op de woningmarkt komt. Bij verkoop van de woning zijn de eerste 2 weken het belangrijkste.

Dat is het moment dat de kandidaat-kopers het meeste interesse tonen.

Vanaf de eerste fotoshoot is het dus belangrijk dat het pand er optimaal uitziet. Deze foto’s trekken dan de nodige aandacht voor bezoeken in jouw gezellig en smaakvol ingerichte pand.

Bij het te koop aanbieden van je pand is jouw woning stylen dus een fase die je beter niet overslaat. Onderzoek hoe jij je kamers zo aangenaam mogelijk kan inrichten zodat de positieve punten benadrukt worden en de kopers het volledige potentieel van jouw pand kunnen zien!