Om de interesse van potentiële kopers te wekken met behulp van een advertentie is het ook heel belangrijk om hier een mooie fotoreportage aan toe te voegen. Je woning heb je al fotoshoot-klaar gemaakt dankzij de blog ‘Hoe bereid je een succesvolle fotoreportage van je huis voor?’, nu is het tijd om een aantrekkelijke fotoreportage te maken.

Wil je zelf de fotoreportage van je woning maken? Dan hebben we je hieronder voorzien van 3 tips.

  1. Fototoestel of smartphone?

Een goede fotoreportage kan je perfect zelf verzorgen, zowel met een smartphone als met een fotocamera. 

Heb je veel lichtinval in je woning? Dan volstaat een smartphone met goede fotokwaliteit. 

Indien er in de woonst weinig natuurlijke lichtinval is, raden we je aan om eerder voor een professioneler fototoestel te kiezen zodat je de belichting van de foto’s wat kan bijstellen

Uiteraard kan je ook beroep doen op een professionele fotograaf als je niet beschikt over een professionele fotocamera of een smartphone met goede fotokwaliteit. 

  1. Lichtinval

In de eerste plaats is het belangrijk om de woning overdag te fotograferen. Probeer zoveel mogelijk de gebruik te maken van de natuurlijke lichtinval.

Vergeet hierbij zeker niet alle rolluiken omhoog te doen en/of gordijnen te openen.

De beste foto’s maak je op zonnige en licht bewolkte dagen.

  1. Ruimte

Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk van de ruimte en de vloer van de kamer in beeld brengt. 

Dit geeft een duidelijker beeld over de ware grootte van iedere ruimte. 

Met deze tips kan je beginnen met de foto’s te maken voor een advertentie die zal opvallen en waar potentiële kopers op reageren. Lees zeker ook de andere blog posts om te ontdekken hoe jij zelf je woning kan verkopen.